İçeriğe geç

Takatuka Tekerlemesi Nasıl Söylenir

Takatuka tekerlemesi söyler misin?

Bu Takatukaları alın ve Takatuka satıcısına getirin. Takatuka satıcısı Takatukaları takatuka etmezse, Takatuka satıcısı onları değiştirmeden Takatukaları geri getirin.

Takatuka tekerlemesi nasıl yazılır?

Eğer takatuka satıcısı takatukaları takatukan yapamayacağını söylerse, takatuka satıcısı size takatuka yapmadan önce gelip takatukaları ondan alın. İnsanlar küçük bir dana aldılar ve kocaman bir dana oldu; dana etinden doyamadık. ▪ Ellere pide verdiler ama biz veremedik.

Tak tak kim o tekerlemesi?

Kapıyı çal, kapıyı çal, bu sümüklü Memo kim? Para için ne istiyorsun? Git ve çöplükte ara. Oh… iğne battı. Canımı acıttı. Tombul kuş. Arabaya koş. Arabanın direksiyonu. İstanbul’un tatlıları. Zıpla, zıpla, altın top. Başka oyun yok bundan başka. Bir sürü çikolata. Biliyor musun, limonata bitti.

2 tane tekerleme söyler misin?

Tekerleme örnekleri: Acaba sarımsak mı kullanmalıyız yoksa pipet mi tutmalıyız, yoksa sarımsak kullanmasak bile zamanı gelecek, neden sarımsak kullanmalıyız? madene. Adam madende badem yedi.Daha fazla makale…•30 Aralık 2019

Bir berber tekerlemesi nasıl söylenir?

Bir berber diğer berbere, ‘Hadi berber, şu berberin karşısına berber dükkanı açalım’ demiş. ‘ demiş. 😅 #GüldürGüldürShow | By Güldür Güldür ShowFacebook.

En zor tekerleme hangisi?

1. Gagauz kuşunun gagası boynunda asılıdır, gergedanın rozeti ise yiğit gergedana Galata gülleri fırlatır.

Türkçenin en zor tekerlemesi nedir?

1. Babaeskili babacan şekerci Bilal’e, elindeki büyük büyüteçle ve Bigalı büyük oğlan Bahir’e, saf bakışlarıyla ve boş, büyülü, büyük sözleriyle sinirlendi. Bir berbere ve bir biberciye gelip biber almalarını söyledi.

Komşu komşu tekerlemesi nasıl?

KOMŞU, KOMŞU HİDRİ – Ne getirdi? – İnci, inci. – Kime, kime? – Senin için, benim için. – Başka kime? – Kara kediye – Kara kedi nerede? – Balta nerede?

Bana 5 tane tekerleme söyleyebilir misin?

Biraz yürüdüm, uzun bir yol gittim. Dere boyunca yukarı aşağı yürüdüm. Çayırda yürürken, … Makas, makas, makas, Ali amca, tepeye çık, … Fener sıraları, İşte askerler geliyor. … -Komşu, komşu! -Huh, huh! … Adem madene gitti. Adem madende badem yedi. … Otobüs, araba, kamyon. Otobüs durağında dur. … Hıçkırık. Nerelisin? … Pileli bir eteği var. Saçları bukleler halinde.Daha fazla makale…•2 Ocak 2024

O piti piti tekerlemesi nasıl?

O Piti Piti Karamel Sepeti – Çocuk Şarkısı Sözleri: O Piti Piti Karamel Sepeti Terazi Lastik Jimnastik Sana geldik bitlendik Hamama gittik temizleniyoruz Pit Piti o Piti Piti Piti O o Piti Piti Piti Piti Dersimiz matematik öğretmeni otomatik Toplama öğrendik Teneffüste eğlendik Söz ve müzik: Onur Erol Yönetmen: Murat…

101 tekerleme kaç sayfa?

101 KafiyeBaskıBoyut16x24 cmSayfa sayısı104Ürün detaylarıİnce kapakArka kapak Fiyat155 TL23 ek satır

Sarımsak saklasak da mi?

Kafiye: Sarımsak kullansak da kullanmasak da zamanı gelecek. Zamanı gelince sarımsak kullanmasak bile neden pipete sarımsak koyalım? 3 Ocak 2021

Kısa tekerleme nedir?

Çocuk tekerlemesi, genellikle ölçülü ve uyaklı olan standart bir cümledir. Çocuk tekerlemeleri, peri masalları, hikayeler, bilmeceler, halk tiyatrosu ve çocuk oyunları gibi bazı edebi türlerde bulunur.

5 tane tekerleme söyler misiniz?

En Kısa Çocuk ŞarkılarıAl götür, dök. … Gülün dibi gibi, bülbülün dili gibi, pazarda koza ucuz mu, boza pazarda ucuz mu? Falcı falcıya para israfı dedi. Sudan iki su şahini çıktı, biri erkek, diğeri dişi.Daha fazla makale…•2 Ocak 2024

Kısa tekerleme nedir?

Çocuk tekerlemesi, genellikle ölçülü ve uyaklı olan standart bir cümledir. Çocuk tekerlemeleri, peri masalları, hikayeler, bilmeceler, halk tiyatrosu ve çocuk oyunları gibi bazı edebi türlerde bulunur.

En zor tekerleme nedir?

Çatalağzı’nda Çatalcalı’nın çatalsız, çarpık çatal ağzı Çoruh halkını şaşırttı. Çatalca’da başında çıban olan topal bir çoban çatal yapıyor ve satıyor. Çatalca’da saf bir çoban çatal yapıyor ve çatalı olmayanlara satıyor. Çatalca’da topal bir çoban çatal yapıyor ve çakallara satıyor.

Tekerleme örnekleri nelerdir?

Çocuk tekerlemelerine örnekler şunlardır: Al götür, at gitsin. … Leylek Leylek Leylek. …Bu yoğurdu sarımsaklı mı tutalım? … Falcı falcıya çocuk oyuncağı dedi. Bir gülün dibi gibi, bir bülbülün dili gibi. Gece penceredeki benekli kedi tenceresindeki eti yedi Tıknaz, titiz Tosun Tömbek üreticisi Tulumbacı’sıyla tütün içti. Daha fazla makale… •11 Ekim 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir